Викенд на Филозофском, фото конкурс за средњошколце

Ево позива за занимљива дешавања на филозофском факултету у оквиру манифестације Викенд на Филозофском… Фото конкурс за средњошколце  је отворен до 21. децембра…Print

Поштоване колегинице и колеге,

Желели бисмо да вас обавестимо да ће у суботу, 26. децембра 2015. године на Филозофском факултету у Београду бити одржано друго, новогодишње, издање манифестације Викенд на Филозофском. Тим за промоцију Факултета у сарадњи са студентима припрема занимљиве изложбе и радионице на тему одрастања од праисторије до данас.

Изложбама и радионицама покушаћемо да дамо одговоре на следећа питања: Какве су играчке имала деца током праисторије? Шта се учило у античким школама? Зашто Купидон никада није одрастао? Како су се деца дружила пре компјутера и видео игара? Зашто Златокоса није „дама“? Ко у вртићу одлучује? Ко су узори и идоли младих? Како се одраста и после 18-те? Да ли је наша еволуција искључиво природан процес?

Поред упознавања са наукама којима се бавимо, током Викенда на Филозофском посетиоци ће моћи да погледају документарни и играни програм биоскопа припремљен посебно за овај догађај, слушају музику коју ће, са ДЈ пулта, пуштати професори са Филозофског, сазнају све што их занима о студијским групама, студентским активностима и научним издањима са Филозофског факултета у Београду, учествују у хуманитарној акцији „И књига је лек“ .

С тим у вези, желели бисмо да вас замолимо да ваше ученике свих разреда обавестите о догађају и о фото конкурсу Дигитално одрастање организованом поводом Викенда на Филозофском, а намењеном средњошколцима чији је циљ да нам покаже како је одрастати у дигитално доба. Желели бисмо да замолимо Ваше ученике да нам пошаљу фотографију којом ће представити делић свог живота, показати нам чиме се баве, како проводе време, итд. Најзанимљивије фотографије ће бити одштампане као део изложбе, док ће све бити пројектоване у току новогодишњег издања манифестације. Рок за слање фотографије, која може бити снимљена фотоапаратом, мобилним телефоном или компјутерском камером  је 21. децембар 2015. године.

Такође, били бисмо вам захвални да плакат који се налази у прилогу ове поруке одштампате и окачите на огласној табли ваше школе.

У нади да ћете се прикључити новогодишњем Викенду на Филозофском,

Срдачно вас поздрављамо,

Мила Бакић и Бојана Бурсаћ

испред Тима за промоцију Филозофског факултета

*** Вести о догађају и конкурсу могу се пратити на сајту Филозофског факултета (http://www.f.bg.ac.rs/vikend_na_filozofskom) и фејсбуку (Vikend na Filozofskom 2015)

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s