BESPLATNA RADIONICA FOTOGRAFIJE za srednjoškolce

Tokom aprila i maja meseca održaće se BESPLATNA RADIONICA FOTOGRAFIJE „Slike sa izložbi“ za srednjoškolce. Radionicu organizuje Udruženje kustosa Alineja, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Radionicu će voditi umetnički i profesionalni fotograf Srđan Veljović. Svi zainteresovani mogu da prijave svoje učešće na mejl u.k.alineja@gmail.com ili na telefon 063/ 8 663 663. Broj polaznika je ograničen.

Polaznicima radionce će biti demonstrirani osnovni principi rada sa foto aparatom, za čim će slediti snimanja na terenu i diskusije o snimljenom. Teren na kome će se snimati biće beogradske galerije i muzeji posvećeni uglavnom izlaganju savemene umetnosti. Prilikom posete aktuelnim izložbama posetioci će čuti priče o kontekstima tih izlagačkih prostora i načinima na koji bi sve te izložbe mogle da se posmatraju, da bi  potom svoje lične utiske o svemu tome što su čuli i videli pretočili u serije fotografija. Kao finalni proizvod radionice u Studentskom kulturnom centru u Beogradu biće ogranizovana izložba fotografija polaznika radionice, koju će đaci, u saradnji sa fotografom i kustosima koji vode radionicu, zajedno osmisliti i postaviti.

Za pohađanje radionice nije potrebno nikakvo predznanje iz oblasti fotografije, a idealno je da polaznici ponesu svoje telefone ili aparate kojima inače beleže vlastita iskustva.

Raspored aktivnosti tokom radionice:

  1. 17. april od 12 do 16 časova, SKC, upoznavanje sa programom kao i sa osnovim elementima fogografisanja izložbi i drugih umetničkih događaja.
  2. 24. april od 12 do 16 časova, Muzej Cepter, Kulturni centar Beograda, i Istorijski muzej Srbije, razgovor i snimanje postavki, prostora i atmosfere.
  3. 8. maj od 12 do 15 časova, SKC, dalji rad na osnovama obrade fotografske slike, zajedničko pregledavanje i obrada novosnimljenih uzoraka.
  4. 15. maj od 12 do 15 časova, Umetički paviljon Cvijeta Zuzorić, Salon Muzeja savaremene umnetosti, Kuća legata i Muzej Kinoteke, razgovor i snimanje postavki, prostora i atmosfere.
  5. 22. Maj od 12 do 14 časova, SKC, dalji rad na osnovama obrade fotografske slike, zajedničko pregledavanje i obrada, kao i finalni izbor fotografija.
  6. 29. Maj, u 19 časova, SKC, postavljanje i otvaranje izložbe.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s